Sex på kartan

Minns ni sexualkunskapen i skolan? Det gör jag. Det var så himla stelt och konstigt när läraren ritade upp en kvinna och en man och typ pekade ut ”där är penis”. Även fast det var himla länge sedan jag gick i skola är detta det enda jag minns nästan. Av hela min skolgång. Förmodligen för att det var så himla pinsamt.

För ett tag sen kom jag över en film på social media som tydligen används i sexualkunskapen nu. Den heter sex på kartan och jag länkar filmen:

https://www.youtube.com/watch?v=EWVWxcMI4AI&ab_channel=RFSU

Jag kan inte hjälpa att fundera om det är lärarna som bara vill göra det enkelt för sig, eller om barnen har enklare att sitta still och titta på en film? På min tid var det så mycket simplare än så. Läraren berättade utförligt om menscyklar och könssjukdomar. Sedan delade de på oss också fick vi ha tjej och killsnack. Vår lärare var en bastant kvinna, vid namn Anna som såg ut som att kunnat vara en rysk diskus-kastare. Hon var skön, visst. Jag minns min kompis som pep ”måste killen ha stånd för att vi ska kunna ha sex säger du?” och alla skrattade. Detta var i nian och jag var inte oskuld då. Jag tyckte det var roligt för hela min klass var ”nördar” och nu när jag tänker tillbaka var nog alla oskulder, även fast de sa annorlunda.

Jag har nog alltid varit alltför frispråkig. Även fast jag höll tyst hela sexualkunskapen mest för att ingen skulle få reda på att jag haft mitt roliga med Jonas i datasalen mer än en gång. Härliga tider… Saknar skolgången. Hade nog varit mer intresserad i skolan tror jag om jag fick göra om det. Skaffa betyg och sånt. Men jag var mer intresserad av att jaga killar och ha sex på olika ställen i skolan och utanför. Shame on me! hehe